Vokalna skupina Suhe češplje ali drugi predstavniki Društva za ohranjanje dediščine so se poleg sejma Alpe-Adria udeležili še nekaj drugih prireditev po Sloveniji in Štruklijade v Kumrovcu na Hrvaškem.

Suhe češplje so med drugim nastopale na Taboru na prireditvi Spoznaj sosednjo vas, na praznovanju občinskega praznika v Velikih Laščah in na tradicionalni prireditvi Stati inu obstati v Škocjanu, posvečeni Primožu Trubarju. Društvena ekipa je predstavljala stara podeželska opravila in/ali domače izdelke na Festivalu zdravja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na snemanju oddaje Dobro jutro v Velikih Laščah, na Festivalu cvetja v Bohinjski Bistrici ter pred Županovo jamo, med drugim na Srečanju evropohodnikov 2018.

Članici sta se udeležili Srečanja turističnih društev podeželja Slovenije v Šmarju pri Jelšah, kjer je organizator (Turistična zveza Slovenije) pripravil zanimivo plenarno srečanje ter skupaj z domačimi društvi tudi pestre oglede z degustacijami, vsa društva pa smo svoje izdelke predstavljala na stojnicah. Stojnico so imeli člani in članice še na Štruklijadi v Kumrovcu na Hrvaškem, kjer so preko zavoda Parnas sodelovali v okviru projekta Uživam tradicijo. Obiskovalcem so se zdeli zelo okusni in nekaj posebnega štruklji z nadevom iz suhih hrušk, ki jih je posebej za to priložnost kuhala članica Irena. Na sejmu so namreč prevladovali tradicionalni zagorski štruklji, v pripravi katerih je potekalo tudi tekmovanje.

 

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1

Bohinj - 1