Novice

V soboto, 1 . junija se je 23 naših članov udeležilo strokovne društvene ekskurzije v Zasavje. Vse, kar smo videli, nas je zelo navdušilo in obogatilo.

Naše društvo je pripravilo 16. razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža. Od 17. decembra 2023 do 7. januarja 2024 je bilo na koncu na ogled 281 jaslic različnih oblik, velikosti in iz najrazličnejših materialov.

V nedeljo, 17. septembra smo z veliko truda vseh članic in članov ter mnogih drugih pomočnic in pomočnikov pripravili obe prireditvi. Na pohodu nas je bilo letos le 34, toda glavne prireditve Praznik suhega sadja se je udeležilo približno 2.000 obiskovalcev. 

Na slovesni akademiji v Velikih Laščah ob občinskem prazniku je naš član Boris Zore prejel pohvalo župana Matjaža Hočevarja. V obrazložitvi smo slišali mnoge njegove zasluge: bil je eden od ustanoviteljev našega društva, v začetku podpredsednik, nato dolgoletni predsednik, pobudnik prenove sušilnice, vsa leta med najaktivnejšimi člani ter tudi lokalni vodnik in trenutno predsednik nadzornega odbora društva ..., zato smo ponosni na njegov prispevek k turizmu in ohranjanju dediščine v naši občini. ČESTITAMO! 

 

 

V soboto, 3. junija se nas je dobra četrtina članic in članov Društva za ohranjanje dediščine z Gradeža v organizaciji agencije Arriva Alpetour udeležila strokovne ekskurzije na Kočevsko in na obmejno Hrvaško. 

Letos smo člani in članice našega društva Praznovanje pomladi priredili 30. aprila. Klub negotovi vremenski napovedi in nehvaležnemu datumu med prazniki se je v sončnem vremenu zbralo več kot 200 obiskovalcev in nastopajočih. 

Naše društvo je za otroke (in starše) v sušilnici sadja organiziralo tri brezplačne delavnice. 

Naše društvo se je v okviru Turistične zveze Slovenije predstavilo na 33. sejmu Alpe-Adria, ki je od 15. do 18. februarja potekal Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Na pustno soboto, 18. februarja 2023, smo se na Gradežu stari in mladi spet prelevili v "mačkare". Dopoldne so z nekaj starši peli in plesali najmlajši, popoldne smo "malo starejši" ponovno možili nevesto. Snega ni več, morda smo uspeli pregnati tudi zimo. 

Letos je bila postavljena že 15. Razstava jaslic v skritih kotičkih Gradeža, od 18. decembra do 8. januarja 2023 je bilo na ogled 350 jaslic.

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremljajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … 

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: