Novice

Po dolgem času je naše društvo spet lahko organiziralo eno od svojih prireditev. Večer na vasi je bil v soboto, 26. junija, lepa popestritev po dolgih mesecih strogih epidemioloških ukrepov. Navdušila sta kvartet Zvon, ki se je "prelevil" v kvintet, ter Marta Smole s svojim skečem.

Letos je naše društvo v skritih kotičkih Gradeža postavilo 150 jaslic. Razstavljene so bile od 13. decembra 2020 do 3. januarja 2021.

Med idiličnim naletavanjem snega je bil 2. decembra na Gradežu posnet del oddaje nacionalne televizije Dobro jutro. 

Zaradi znanih zdravstvenih omejitev je odpadla prireditev Praznovanje pomladi, kamor običajno povabimo člane Likovnikov Ljubljana in lokalne umetnike, so se pa z veseljem udeležili jesenske slikarske kolonije, ki je bila organizirana isti dan kot Pohod po Trubarjevi rojstni fari.

Zaradi znanih zdravstvenih omejitev smo našo osrednjo prireditev Praznik suhega sadja odpovedali, smo pa 20. septembra organizirali Pohod po Trubarjevi rojstni fari. Ker je odpadlo tudi Praznovanje pomladi, kamor običajno povabimo člane Likovnikov Ljubljana in lokalne umetnike, so se z veseljem udeležili jesenske slikarske kolonije.

Naše društvo je 20. junija spet organiziralo Večer na vasi, na katerem je bilo več kot 50 udeležencev, približno polovica članic in članov društva, polovica pa vaščank in vaščanov iz okoliških krajev. Vsi so bili neizmerno navdušeni nad programom in vzdušjem.

Skladno z ukrepi in karanteno zaradi znane epidemije naša tradicionalna prireditev Praznovanje pomladi letos, žal, odpade.

V nedeljo, 8. marca 2020, smo člani in članice društva praznovali dan žena in dan mučenikov. 

Letos je bila "ohcet" z gradeškimi "mačkarami" namenjena predvsem zabavi, in ne toliko preganjanju zime, ki je skoraj nismo imeli ...

V soboto, 28. februarja 2020, je v Domu krajanov Turjak potekal redni občni zbor društva s približno polovično udeležbo članov in članic.

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremljajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … 

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: