V oddaji Alpe-Donava-Jadran na 1. programu nacionalne televizije je bil 27. oktobra 2017 predvajan prispevek o naši sušilnici, ki je bil v prevodu 5. novembra objavljen tudi na televiziji Bavarske.

Novinarka nacionalne televizije Magda Lapajne je 2. oktobra na Gradežu pripravila prispevek o vaški sušilnici, ki bo naslednje leto praznovala 80-letnico. Člani društva Joži Zabukovec, Andrej Jakob, Janez in Marinka Petelin, Jana Feguš in Slavka Virant so praktično prikazali celoten postopek – od priprave in rezanja sadja, vstavljanja les v peč, mešanja in prebiranja sadja med sušenjem do pobiranja ter pakiranja suhega sadja. Joži in Andrej sta razložila še druge pomembne podatke o tej dejavnosti, vključno s podrobnostmi o delovanju peči in sušenju posameznih vrst sadja. Marinka je na koncu pripravila tudi tradicionalno jed – proseno kašo s suhimi slivami.

Poleg prikaza dela v sušilnici je snemalec v vasi posnel tudi nekaj drugih slikovitih prizorov. Prispevek je bil v oddaji Alpe-Donava-Jadran, ki si jo lahko ogledate na spletni strani RTV SLO 4D. Na strani: http://www.br.de/br-fernsehen/sendungen/alpen-donau-adria/alpen-donau-adria114.html pa je na ogled prispevek televizije Bavarske, ki je bil predvajan 5. novembra.