Letos smo prireditev Večer na vasi prestavili na petek, 21. junija, ker so imeli na napovedano soboto veselico turjaški gasilci. Nastopali so Krheljčki in Potoški fantje.  

Po uvodnem pozdravu predsednika Lojzeta Senčarja je nekaj spodbudnih besed našemu društvu, ki letos praznuje 20-letnico, izrekel župan Matjaž Hočevar. 

Najprej so Krheljčki, naš podmladek, nekaj pesmi zapeli pod vodstvom Petre Jakob Merljak ter ob kitarski spremljavi  Klemna Jakoba, Benjamina Merljaka in Iztoka Ovna, navdušila je tudi Rebeka Merljak s solistično izvedbo prekrasne narodne pesmi Pod rožnato planino.

Tudi Potoški fantje so zapeli venček znanih in manj znanih narodnih pesmi, končali pa so z domoljubno Oj, Triglav. moj dom.

Nekaj čas je "grozilo", da se bomo morali zaradi dežja prestaviti pod streho, vendar se nismo pustili prestrašiti in dež je "popustil". 

Obisk je bil dovolj velik, da so člani in članice, ki so skrbeli za postrežbo, imeli polne roke dela, obiskovalci pa so se zvečer po prijateljskem klepetu in druženju zadovoljni razšli.

Nekaj več bo v septembrski Trobli.