Naše društvo je pripravilo 16. razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža. Od 17. decembra 2023 do 7. januarja 2024 je bilo na koncu na ogled 281 jaslic različnih oblik, velikosti in iz najrazličnejših materialov.

Dne 17. decembra 2023 je razstavo odprl član upravnega odbora društva, Roman Jeglič. Na uvodni prireditvi so za prijetno vzdušje božične pesmi zapeli Krheljčki in župnijski zbor iz Škocjana. 

Naš stari znanec Vlado Nunčič je s prijetnimi zvoki iz lajne in zanimivega srednjeveškega inštrumenta opreklja zabaval 26. decembra 2023 in 2. januarja 2024. Ob zaključku razstave sta z ubranimi glasovi navduševali pevski skupini Borovničke in Alegria. Takrat so obiskovalci lahko pokušali hlebce božičnega kruha poprtnika. Ker jim je šel zelo v slast, so narezani koščki hitro skopneli.  

Razstavo si je kot vsako leto ogledalo veliko obiskovalcev iz vse Slovenije. Z avtobusi so se na ogled pripeljali tudi člani planinskega društva iz Slovenske Bistrice, turističnega društva iz Zadvora ter starejši skavti in člani Karitasa iz Cerknega.

Ogled je po vasi ob določenih urah vse dni potekal v spremstvu vodnikov, obiskovalci so se lahko okrepčali in za darila nakupili domače dobrote. Stari in mladi so bili navdušeni nad razstavo in gostoljubnostjo domačinov.

O razstavi so obveščali in poročali različni mediji (radijske postaje, časopisi in Kanal A). 

Več je v Trobli