Letos smo člani in članice našega društva Praznovanje pomladi priredili 30. aprila. Klub negotovi vremenski napovedi in nehvaležnemu datumu med prazniki se je v sončnem vremenu zbralo več kot 200 obiskovalcev in nastopajočih. 

Ob 14. uri je udeležence pozdravil član UO društva Roman Jeglič. Kot običajno so se nato za dobro letino sprehodili po sadovnjakih, travnikih, med njivami ... V centru vasi so ob 15. uri nastopili naši mladi pevci in plesalci Krheljčki, folklorna skupina Grmada in Godba Dobrepolje, ki bo letos praznovala 90-letnico.  

Zeleni Jurij je bil letos ponovno na konju, kot je bila nekoč velikolaška tradicija, in povorka se je z njih sprehodila skozi vas do sušilnice, kjer so obiskovalci lahko kupili nekaj iz domače društvene ponudbe, ter do travnika ob cesti, kjer so se pri mizah lahko okrepčali. Pod kozolcem z razstavljenim kmečkim orodjem so si lahko ogledali stara podeželska opravila, po celotni vasi pa tudi drugo dediščino.

Že dopoldne so v vasi ustvarjali ljubljanski likovniki ter lokalni umetniki. V Domu krajanov Turjak je bila od 15. do 22. maja razstava njihovih del Pomlad. Ob odprtju razstave so svoje pesmi recitirale naši članici Irena Zore in Nada Petrović ter vaščanka Nataše Klinc.  

Nekaj več je v Trobli.