Tudi letos naše društvo namerava od. 13. decembra 2020 do 3. januarja 2021 razstavljati jaslice v skritih kotičkih vasi, če bodo zdravstvene razmere to dopuščale. Lani je bila to še vedno številčno največja razstava jaslic v Sloveniji. Več let se je število jaslic povečevalo, na jubilejni deseti razstavi 2017/2018 je bilo postavljenih 262, v zadnjih letih okoli 350 ...  

Jaslice so bile vsako leto razstavljene po hišah, kapelicah, kleteh, kaščah … in na prostem, od centimetrskih do nadnaravnih velikosti in »živih«. Ne moremo si več zamisliti materiala, iz katerega še niso bile izdelane. Avtorji so bili domačini in iz drugih slovenskih krajev, zadnja leta so jih vaščani veliko prinesli tudi iz tujine.

Letos bo čim več jaslic razstavljenih na prostem, zato bo njihovo število seveda manjše, tudi število razstavljavcev še ni znano. Slovesnega odprtja razstave zaradi vladnih omejitev žal ne bo, toda obiskovalci se bodo pri sušilnici verjetno lahko pogreli s toplim napitkom in na stojnici kupili nekaj domačih dobrot. 

Zaradi upoštevanja vladnih ukrepov bo zaželeno, da se bodo obiskovalci predhodno najavili. Vodeni posamični ogledi bodo med tednom od 16. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah od 13. do 19. ure.

 

Oglejte si nekaj fotografij s preteklih razstav.

Video 2016