Letos smo člani in članice našega društva Praznovanje pomladi priredili 30. aprila. Klub negotovi vremenski napovedi in nehvaležnemu datumu med prazniki se je v sončnem vremenu zbralo več kot 200 obiskovalcev in nastopajočih. 

Ob 14. uri je udeležence pozdravil član UO društva Roman Jeglič. Kot običajno so se nato za dobro letino sprehodili po sadovnjakih, travnikih, med njivami ... V centru vasi so ob 15. uri nastopili naši mladi pevci in plesalci Krheljčki, folklorna skupina Grmada in Godba Dobrepolje, ki bo letos praznovala 90-letnico.  

Zeleni Jurij je bil letos ponovno na konju, kot je bila nekoč velikolaška tradicija, in povorka se je z njih sprehodila skozi vas do sušilnice, kjer so obiskovalci lahko kupili nekaj iz domače društvene ponudbe, ter do travnika ob cesti, kjer so se pri mizah lahko okrepčali. Pod kozolcem z razstavljenim kmečkim orodjem so si lahko ogledali stara podeželska opravila, po celotni vasi pa tudi drugo dediščino.

Že dopoldne so v vasi ustvarjali ljubljanski likovniki ter lokalni umetniki. Vabljeni v Dom krajanov Turjak, kjer so njihova dela na ogled še do 22. maja (od ponedeljka do petka med 17. do 19. uro ter v soboto in nedeljo med 15. in 19. uro). Razstava je bila odprta 15. maja ob 18. uri.  

Nekaj več bo v naslednji Trobli.