Na gradu Turjak se je 29. maja končala razstava slikarskih del članic in članov Društva likovnikov Ljubljana ter ljubiteljskih slikarjev domačinov, ki so nastala na naši prireditvi Praznovanje pomladi. 

Društvo likovnikov Ljubljana na tej prireditvi običajno vsako leto organizira slikarsko kolonijo (med epidemijo so sicer ustvarjali na Prazniku suhega sadja), saj v naši vasi vedno na novo najdejo zanimive motive. 

Na odprtju razstave 9. maja na gradu Turjak je navzoče najprej nagovoril predsednik našega društva, Lojze Senčar.  Ljubiteljska slikarka in literatka ter članica našega društva Nada Petrovič je prebrala nekaj svojih pesmi (o polžu, Povej mojim konjem, Otročiči), naši najmlajši vaški vokalisti Krheljčki pa so zapeli pesmi Zvončki in trobentice ter Žabe svatbo so imele.

Slikar Milan Šubic je poudaril, da ga v vasi Gradež druži dolgoletno prijateljstvo s čudovitimi ljudmi. Poleg tega je letnica na naši sušilnici (1938) tudi letnica njegovega rojstva. Obenem je potarnal, da društvo kljub dolgoletnemu delovanju (52 let) še vedno nima možnosti za stalno razstavo. Predsednik našega društva mu je zaželel, da bi se v Ljubljani čim prej našel prostor za njihove umetnine.

{gallery}razstava-2022{/gallery}