V soboto, 26. februarja 2022, so se po Gradežu okolici spet sprehajale "mačkare". Dopoldne so v spremstvu nekaj odraslih peli in plesali najmlajši, popoldne smo odrasli sestavili ženitovanjsko povorko.

Po "koronskem" obdobju smo se vsi veselili ponovnega druženja. Zbralo se je rekordnih 40 otrok, ki so se prelevili v različne like, od živalskih in pravljičnih do filmskih in domišljijskih, manjkala nista niti smrt in vampir. Pred vsako hišo so pokazali svoje plesno in pevsko znanje in vaščani smo jim z veseljem polnili košaro s sladkarijami. 

Popoldne smo odrasli organizirali "ohcet", ki je bila sicer malo bolj skromna zaradi manjkajočih članov, tako da je od obveznih likov žal manjkal tudi orožnik. Prebivalci od Gradeža do Turjaka so se nas zelo razveselili, saj nas že dve leti ni bilo. Obljubili smo, da poleg zime odganjamo tudi aktualen virus, in poplačani smo bili z mnogimi darovi. Kot se za ohcet spodobi, smo si organizirali tudi prevoz do Malega Ločnika, kjer so nas še posebej bogato pogostili in obdarili.