Po dolgem času je naše društvo spet lahko organiziralo eno od svojih prireditev. Večer na vasi je bil v soboto, 26. junija, lepa popestritev po dolgih mesecih strogih epidemioloških ukrepov. Navdušila sta kvartet Zvon, ki se je "prelevil" v kvintet, ter Marta Smole s svojim skečem.

Po uvodni pesmi kvarteta Zvon je obiskovalce pozdravil predsednik društva Lojze Senčar. Pevci so bili dobro razpoloženi in tudi oni so izrazili veliko veselje, da spet lahko nastopajo. Prireditve se je na kratko udeležil župan dr. Tadej Malovrh, ki je pohvalil članice in člane društva za obujanje tradicije druženja pod vaško lipo, ki je že izumrla. 

Letošnja novost je bil skeč, ki ga je napisala in odigrala članica Marta Smole. Zabavno je bilo poslušati in gledati snaho, ki je v starih časih prišla na kmetijo, garala do žuljev in se prepirala s taščo, ki ni imela niti dobre brezove metle. 

Kvartetu je na koncu dodala svoj glas nova članica Tanja in ljudski napevi so zadoneli še bolj barvito. Po uradnem nastopu kvarteta/kvinteta je za harmoniko prijela predsednica TD Turjak Danijela Gruden, ki smo se je razveselili tudi na preteklih tovrstnih večerih.  Najprej so še vsi skupaj nekaj zapeli, nato je sama nadaljevala z domačimi vižami. Obiskovalci smo odhajali dobro razpoloženi in s polnimi želodci.

Nekaj več je v septembrski Trobli